24-26 Nisan 2019’da Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi‘nde düzenlenen 4. Internet Haftası etkinliği kapsamında Prof. Dr. Cem Say ile birlikte Bilim Kurgudan Gerçeğe ve Geleceğe isimli bir konuşma yaptık.

Internet Haftası etkinlikleri Türkiye’de merhum Mustafa Akgül hocanın liderliğinde başlamıştı. 12 Nisan 1993 tarihinin Türkiye için Internetin doğum günü olması nedeniyle her yıl Nisan ayı içinde ülke sathında kutlanması, bu çerçevede etkinlikler düzenlenmesi için ülkenin dört bir yanına yazılar yazar, kamu kurum ve kuruluşlarını teşvik ederdi.

Ayrıca gerek kendisi gerekse de internete gönül vermiş olan bizler, etkinliklerde konuşma yapmak için davet eden hiç bir teklifi geri çevirmez, ülkeyi bir uçtan diğerine dolaşırdı. 2002 yılında kendisi ile Van ve Hakkari’ye dek gitmiş ve orada internet anlatmıştık.

Sıtkı Koçman Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Topluluğu da Eğitim Fakültesi’nden Doç.Dr. Müge Adnan hocanın liderliğinde üç günlük bu etkinliği düzenlemiş ve bizi de davet etme nezaketinde bulunmuşlardı. Konuşmamızda Turing Testi, ünlü Dartmouth Konferansı (1956), yapay zekanın akademik gelişimi gibi hususlara değindikten sonra kült dizi Black Mirror‘dan bazı bölümleri, bünyelerindeki teknolojileri irdeleyerek ele aldık.

Yer : Sıtkı Koçman Üniversitesi, Muğla
Tarih : 26 Nisan 2019